April Awareness 2014

Tijdens de jaarlijkse actie ‘April Awareness’ vallen we in april 2014, organisaties en instellingen aan met Phishing e-mails. Organisaties die deelnemen aan April Awareness verhogen hiermee het bewustzijnsniveau van hun medewerkers, en gaan daardoor bewuster om met de risico’s van de digitale wereld. Deelname aan April Awareness is kosteloos.

Met April Awareness haken we in op de notitie die Opstelten, Teeven en Plasterk in december 2013 namens het kabinet aan de Eerste en Tweede kamer hebben gezonden, waarin staat dat ze vrijheid en veiligheid in de digitale samenleving willen versterken.

Hoe werkt April Awareness?
Tijdens April Awareness vallen onze hackers de deelnemende organisaties aan met Phishing e-mails. Organisaties leveren details aan en wij zorgen voor een gerichte phishing-aanval. Elke organisatie ontvangt een beknopte rapportage. Door deelname doen de organisaties mee met de benchmark en kunnen ze naast het meten van het bewustzijnsniveau van hun eigen medewerkers, ook zien hoe ze ten opzichte van andere organisaties scoren. Eind april treden wij naar buiten met geanonimiseerde onderzoeksresultaten.