April Awareness: Hoe veilig is de verbinding van uw website?

Tijdens April Awareness, de jaarlijkse actie van LBVD, test LBVD dit jaar de beveiligde verbinding van websites van Nederlandse organisaties. Organisaties die deelnemen aan April Awareness kunnen hiermee aantonen dat ze op dit onderdeel veilig opereren in de digitale wereld. Organisaties die minder goed scoren ontdekken wat ze moeten doen om op dit gebied veilig te worden. Deelname aan April Awareness is kosteloos voor u.

Nexus of Forces

Met April Awareness haken we dit jaar in op de stelling van marktonderzoeksbureau Gartner dat de Nexus of Forces grote veranderingen zal teweegbrengen in de digitale wereld. De Nexus of Forces is de invloed van de Cloud, Social, Mobile en Information op de technologische groei, die zal leiden tot de ontwikkeling van nieuwe beveiligingstechnologieën en diensten.

Wat is het doel van April Awareness?

April Awareness is een jaarlijks terugkerende actie met als doel Nederland meer te laten nadenken over veiligheid in de digitale wereld. De digitale wereld brengt functionaliteit en gemak, maar ook risico’s met zich mee. LBVD wil dat organisaties zich bewuster worden van deze risico’s en op die manier samen de digitale wereld leefbaar maken. In voorgaande jaren lieten organisaties zich onder meer aanvallen met phishing e-mails, met social engineering, en lieten ze zich vrijwillig hacken door LBVD.

Hoe werkt April Awareness 2015?

Tijdens April Awareness 2015 test LBVD hoe veilig de verbindingen van websites van Nederlandse organisaties zijn. Omdat het een jubileumjaar is, doen alle recente opdrachtgevers en nieuwsbriefleden van LBVD kosteloos mee met April Awareness. Zij hoeven zich hiervoor niet aan te melden.

Alle recente opdrachtgevers en nieuwsbriefleden doen mee met de benchmark en ontvangen een rapportage met daarin hun score, de scores van de overige deelnemers en adviezen voor de verbetering van de beveiligde verbinding van hun website.

Meedoen met April Awareness?

Wilt u ook meedoen met April Awareness? Organisaties die nog geen nieuwsbrief ontvangen en geen opdrachtgever van LBVD zijn, maar wel met April Awareness willen meedoen, kunnen zich aanmelden via: www.aprilawareness.nl. Uw aanmelding ontvangen we graag uiterlijk 31 maart.

Heeft u nog vragen? Mail dan naar: aprilawareness@lbvd.nl. U kunt ook bellen met Hans Labruyère: 06 51 54 43 47.