April Awareness

Waarom April Awareness?

April Awareness is onderdeel van het jaarlijks terugkerend onderzoek van LBVD naar de digitale wereld, met als doel het leefbaar maken van de digitale wereld (visie van LBVD). De digitale wereld brengt gemak en comfort met zich mee, maar ook risico’s op pech, toeval, fraude en diefstal.

Door deelnemende bedrijven te laten zien ‘dat het hen ook kan overkomen’, laten wij ze nadenken over dit feit. Awareness is geboren!

Organisaties, instellingen en bedrijven die deelnemen aan April Awareness kunnen het bewustzijnsniveau van hun directie en medewerkers verhogen en als gevolg daarvan de organisatie van informatiebeveiliging en de bijhorende techniek verbeteren. Hierdoor maken de organisaties samen met LBVD, de digitale wereld leefbaar.

Elk jaar bieden wij u gratis een dienst of activiteit uit ons vakgebied. Op onze kosten, dus zonder tegenprestatie of betaling. In sommige gevallen is de enige ‘mits’ een getekend contract met vrijwaring, omdat veel van onze activiteiten nou eenmaal strafbaar zijn.

Na de actie treden delen we de resultaten met u en de digitale wereld. We treden naar buiten met de resultaten en noemen natuurlijk geen namen, maar wel de verschillende sectoren die hebben deelgenomen. Op die manier heeft u een beeld van de resultaten van uw eigen organisatie – maar ook een uniek vergelijk tussen die bevindingen en de rest van de deelnemers van April Awareness!! LBVD voert April Awareness al vanaf 2007 uit. LBVD heeft met April Awareness uitsluitend goede bedoelingen. De resultaten van April Awareness zijn vanzelfsprekend niet te herleiden naar personen of organisaties.

Voor wie is April Awareness?

Elke organisatie, instelling of overheid die zijn werknemers meer bewust wil maken van de gevaren van informatie kon zich aanmelden voor April Awareness. Vul je gegevens in en we komen bij je terug zodra er over dit jaarlijkse event iets te melden valt!

Organisaties blijven anoniem

Organisaties die deelnemen aan April Awareness blijven vanzelfsprekend anoniem. De (eventueel) door ons aangetroffen kwetsbaarheden zijn veelal publiekelijk bekend en variëren van kritisch tot verwaarloosbaar. De deelnemende organisaties worden gebenchmarkt. LBVD informeert hen hoe ze ten opzichte van andere organisaties hebben gepresteerd. Deelnemende organisaties van andere jaren zijn onder meer: zorginstellingen, vervoersbedrijven, lokale- Rijks- en, provinciale overheden, waterschappen, (ICT)dienstverleners, banken en verzekeraars.

Wat deden we met April Awareness in andere jaren?

We kijken elk jaar naar de (informatie)veiligheid van Nederlandse organisaties. We hebben de wereld opgeschud met phishing mails, we hebben met social engineers toegang gezocht tot het interne netwerk. De jaarlijkse April Awareness-acties blijven de digitale wereld verbazen.

Wilt u als eerste op de hoogte worden gebracht van April Awareness 2018? Schrijf u dan in op het contactformulier rechts op de pagina

Opdrachtgevers