Bedrijvendag Haagse Hogeschool

Hierbij een foto van de bedrijvendag van de Haagse Hogeschool die onlangs heeft plaatsgevonden. Gedurende deze dag konden studenten zich oriënteren op een stage/baan in hun studie richting. Leuke dag geweest en veel studenten ontmoet en hun laten zien waar ons bedrijf om gaat. Veel enthousiasme was te bespeuren voor social engineering, doordat LBVD eerder gastcolleges heeft verzorgd over mystery guest opdrachten.

Bij de LBVD-kraam presenteerden wij o.a. een demo van een ‘Rubber Ducky’ (dit is een speciaal USB-device). Als de Rubber Ducky in de USB-poort van een systeem wordt gestoken, dan kan hij via een geprogrammeerd scriptje een pagina/filmpje/mappen, et cetera openen. Ook is het mogelijk om op afstand een computer volledig over te nemen. De computer herkent de USB-stick als een toetsenbord waardoor het lijkt alsof een gebruiker handmatig toetsen aanslaat. Je kunt zelfs ondersteuning voor opslagapparaten (USB-sticks) uit hebben gezet, alsnog doet de Rubber Ducky zijn werk.

LBVD had ook een aantal aardige goodies meegenomen, zoals een speciale editie van Digi Donald Duck en een ‘niet’ nieter.
Met name deze laatste riep veel vraagtekens op bij de studenten.
Deze ‘niet’ nieter perforeert en drukt papier aan elkaar zonder hierbij nietjes nodig te hebben.

Al met al was het een geslaagde dag en wie weet heeft LBVD binnenkort een aantal nieuwe gezichten rondlopen.