LBVD'er Jacco van Tuijl wint Hack Me Please

Sfeerimpressie Hackmeplease evenement

Onze Consultant ICT Security, Jacco van Tuijl, deed mee aan Hack Me Please in Eindhoven en won de eerste prijs! Tijdens de hackwedstrijd Hack Me Please hackten ethische hackers op zaterdag 15 februari de systemen van de gemeente Eindhoven en leveranciers van clouddiensten aan de gemeente.

Brenno de Winter en Staf Depla (wethouder Eindhoven) regelden in samenwerking met de gemeente Eindhoven dat hackers tijdens Hack Me Please hun gang mochten gaan: geen beperkingen, geen kinderachtige reacties. Maar, gegevens stelen of systemen bewust alleen maar platgooien mocht niet.

Het was de eerste keer dat Jacco meedeed aan een hackwedstrijd. Jacco: “Ik wist aanvankelijk niet eens dat er een wedstrijdelement aan Hack Me Please zat. Ik deed mee voor mijn plezier. Maar ik ben erg blij met het t-shirt, de vliegreis en het ticket voor 31c3, het CCC congres. Het was erg dapper van de gemeente Eindhoven ‘De hack-ste’ en hun leveranciers. Ze hebben hun zaakjes best wel op orde daar.”

Bekijk de reportage van Studio 040 hier en de resultaten hier. Jacco won van hackers van KPN, Centric en anderen.