Over LBVD

LBVD maakt de digitale wereld leefbaar: dat is onze missie. Daarmee helpen we organisaties vooruit.
De digitale wereld brengt veel functionaliteit en gemak met zich mee, maar ook risico’s. Door de inzet van LBVD hoeft u zich geen zorgen te maken over de risico’s van de digitale wereld en kunt u doen wat u het liefste doet.

Wij werken continu aan diensten die ervoor zorgen dat uw digitale wereld leefbaar wordt. Het oplossen van problemen en daarmee uw organisatie vooruit helpen maakt ons werk nuttig en brengt voldoening.

Waar komt de naam “LBVD” vandaan?

Wat betreft de herkomst leggen sommige opdrachtgevers een link met de voormalige inlichtingendienst, de BVD (Binnenlandse VeiligheidsDienst) en hebben ze het steevast over “de LBVD”.

De volledige bedrijfsnaam is van oorsprong “Lab, Bartels & Van Dam”, de aaneenkoppeling van de bijnamen van de oprichters van LBVD. “Van Dam” is de bijnaam van Rein de Vries uit zijn vriendenkring. Jeroen van Dongen werd in familiaire kring “Baas Bartels” genoemd en Hans Labruyère ging zijn hele leven al door het leven als “Lab”. Bij inschrijving bij de KvK ontstond een onvoorzien probleem, omdat het de indruk zou wekken dat een heer Lab, Bartels en Van Dam zouden werken bij het bedrijf, en dat was niet zo (maar eigenlijk wel :-).

Ter plekke werd de naam “LBVD Consultancy” bedacht. De KVK-medewerker vroeg niet naar de herkomst van deze verzameling letters en ging akkoord. “Consultancy” is wat ons betreft niet bijzonder en specifiek genoeg, vandaar dat de naam eerder doorgroeide naar “LBVD Informatiebeveiligers”. Omdat de insteek in de praktijk veel groter is dan alleen informatiebeveiliging, werd uiteindelijk voor “LBVD” gekozen.

Van de oorspronkelijke oprichters is alleen Rein de Vries actief bij het huidige LBVD.