Over LBVD

LBVD maakt de digitale wereld leefbaar: dat is onze missie. Hiermee helpen we uw organisatie vooruit. De digitale wereld brengt functionaliteit en gemak, maar ook risico’s met zich mee. Door de inzet van LBVD hoeft u zich geen zorgen hoeft te maken over de risico’s van de digitale wereld en kunt u doen waar u goed in bent.

Wij werken continu aan oplossingen die ervoor zorgen dat uw digitale wereld leefbaar wordt. Het oplossen van problemen en daarmee uw organisatie vooruit helpen maakt ons werk nuttig en leuk.

De naam: van oorsprong Lab, Bartels & Van Dam

Sommige klanten leggen de link met een voormalige inlichtingendienst – de BVD: Binnenlandse Veiligheids Dienst, en hebben het steevast over “de LBVD”.

De volledige bedrijfsnaam is van oorsprong “Lab, Bartels & Van Dam”, naar bijnamen van de drie oprichters van LBVD. Hans Labruyere wordt zijn hele leven al “Lab” genoemd, “Van Dam” is de bijnaam van Rein de Vries uit zijn vriendenkring en Jeroen van Dongen werd in familiaire kring “Baas Bartels” genoemd. Bij inschrijving bij de KvK ontstond een onvoorzien probleem, omdat het de indruk zou wekken dat er een heer Lab, heer Bartels en een heer Van Dam betrokken zouden zijn bij de bedrijfsvoering, en dat was niet zo.

We bedachten ter plekke de naam “LBVD Consultancy”. De KVK-medewerker vroeg niet naar de herkomst van deze verzameling letters en ging akkoord. “Consultancy” is wat ons betreft niet bijzonder en specifiek genoeg, vandaar dat de naam toen doorgroeide naar “LBVD Informatiebeveiligers”. Omdat onze insteek in de praktijk veel groter is dan alleen informatiebeveiliging, kozen we uiteindelijk voor LBVD.