Directie

Rein de Vries – Directeur

“De missie van LBVD – maar ook mijn persoonlijke missie – is het leefbaar maken van de digitale wereld. Is die wereld dan niet leefbaar genoeg zult u zich afvragen. In mijn optiek niet genoeg. Het kan en moet een heel stuk beter, en dan heb ik het met name over veiligheid van (systemen voor) informatie, naast leefbaarheidszaken als functionaliteit, gebruiksgemak en performance.

Wij voeren voor veel organisaties onderzoek uit: hoe is het gesteld met de weerbaarheid, zowel tegen digitaal geweld als tegen de factor mens die uit is op informatie voor eigen gewin? Hoe volwassen is de organisatie als het aankomt op opzet van de beveiliging van informatie en de implementatie daarvan? En hoe zitten de medewerkers er in?

Dit soort onderzoeken levert enorm veel op. Het mooist is als organisaties gericht actie ondernemen op basis van de resultaten. Dat ze werk maken van aanbevelingen en de veiligheid van informatie aanzienlijk verbetert. Het antwoord ‘Nee’ is echter wat mij betreft ook goed. Informatie is de kern van elk proces. Nadenken over bescherming van die informatie zou in de genen van elke medewerker cq. genen moeten zitten.

Werken aan leefbaarheid is ook ontzorgen: er voor zorgen dat organisaties zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid van ‘hun’ digitale wereld. Zodat ze vrijelijk kunnen focussen op de zaken die voor hen er toe doen.

Het werk is enorm veelzijdig. Geen opdrachtgever is hetzelfde en dat geldt ook voor uw mensen, projecten, systemen en andere zaken. En toch zijn de overeenkomsten groot genoeg om te komen tot resultaat. Het leuke aan dit werk is dat je in een kort tijdsbestek met zeer veel mensen en organisaties in aanraking komt. Je doet veel indrukken op over hoe het er bij organisaties aan toe gaat.”

Bekijk het profiel van Rein op LinkedIn