Pilotgebruikers gezocht voor Spy-verklikker: hét device tegen afluisterende inlichtingendiensten

Maakt u zich zorgen over afluisterende inlichtingendiensten uit binnen- en buitenland? Dan kunt u zich bij LBVD opgeven voor de pilot Spy-verklikker. De Spy-verklikker is een device wat u via de usb-poort op uw computer aansluit. Door middel van een rood lampje op de Spy-verklikker wordt u gewaarschuwd wanneer derden uw systeem monitoren. Hierdoor kunt u direct actie ondernemen. Deelname aan de pilot van de Spy-verklikker is gratis.

Wat houdt de pilot Spy-verklikker in?

LBVD zoekt 100 organisaties die willen meedoen met de pilot van de Spy-verklikker. U ontvangt gratis Spy-verklikkers die gebruikt moeten worden door uw medewerkers. U neemt deel aan het expertpanel en worden betrokken bij de verdere ontwikkeling van de Spy-verklikker. Wanneer de pilotfase voorbij is wordt de Spy-verklikker in de markt gezet, met een prijs van EUR 5.000,- excl. BTW, op basis van licentie.

Voor wie is de Spy-verklikker bedoeld?

Met de Spy-verklikker biedt LBVD een oplossing aan organisaties die willen voorkomen dat hun bedrijf slachtoffer wordt van afluisterende inlichtingendiensten. LBVD begrijpt de onrust na de afluisterschandalen met Snowden, NSA en onze minister van Binnenlandse Zaken, Ronald Plasterk. LBVD ziet de risico’s van de digitale wereld, wil dat organisaties bewuster worden van deze risico’s en samen met deze organisaties de digitale wereld leefbaar maken. De Spy-verklikker is een goed middel om dit te bereiken.

Hoe kunt u zich aanmelden?

U kunt u hier aanmelden: http://aa2014.lbvd.nl/pilotspyverklikker of contact opnemen via: smhardjo@lbvd.nl