Werkplek onderzoek

Door middel van penetratietesten controleert u periodiek de veiligheid van uw webapplicaties, servers en andere systemen. Nuttig en wellicht zelfs noodzakelijk. Echter, gebruikers maken tegenwoordig ook vanaf elders – zoals thuis – via een virtuele werkplek gebruik van die infrastructuur. Laat u ook díe werkplek controleren vanuit het perspectief van de externe gebruiker?

Uiteraard vertrouwt u uw collega’s, echter door bijvoorbeeld malware of phishing kunnen inloggegevens in handen komen van kwaadwillenden. Welke risico’s loopt uw organisatie daarmee?

Onze OSCP-gecertificeerde pentesters onderzoeken methodisch het ‘what if?’ scenario:

  • Kan een gecompromitteerde account beperkte slechts schade berokkenen, of lukt het een aanvaller om meer rechten of functionaliteiten te verwerven en daarmee verder uw systemen over te nemen?
  • Kan een medewerker met kwade intenties zijn rechten opschroeven en zich toegang verschaffen tot vertrouwelijke informatie?
  • Kan een cybercrimineel de maatregelen die getroffen zijn tegen misbruik uitschakelen of zelfs verwijderen?
  • Detecteert de beheerpartij het potentiële misbruik en reageert ze hier adequaat op? (inclusief escalatie)

Dit zijn ‘zomaar’ een paar vragen die u wellicht bezighouden en u beantwoord wil hebben.

De ethical hackers (pentesters) van LBVD beantwoorden de vragen en verschaffen u het gewenste inzicht. Ze zijn u graag van dienst om ook de virtuele werkplek beter te beveiligen.