Waterinfodag: Bewust leven in de digitale wereld

Op de Waterinfodag op donderdag 13 februari geven wij een workshop ‘Bewust leven in de digitale wereld’. Na deze workshop van LBVD bent u zich meer bewust van de risico’s van de digitale wereld en heeft u meer inzicht in de manier waarop cybercriminelen denken en opereren.

Live hacking zoals een echte cybercrimineel het doet
De noodzaak van het tijdig installeren van security updates en het uitvoeren van penetratietests zal pijnlijk duidelijk worden tijdens de Hack Demo van LBVD.
U maakt tijdens de Hack Demo van LBVD een live Hackpoging mee, gedemonstreerd door een gespecialiseerde hacker.

Wat is het gevaar van phishing e-mail?
U leert meer over phishing e-mail. Wat voor schade kunt u oplopen? Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw medewerkers bewuster zijn van de risico’s? Hoe kunt u weerbaar worden tegen deze vorm van cybercriminaliteit?
Bij een phishing aanval wordt u door een cybercrimineel uitgelokt om persoonlijke gegevens prijs te geven of om een bepaalde handeling te verrichten, zoals het bezoeken van een website. Als dit lukt slaat de crimineel zijn slag en steelt hij bijvoorbeeld uw geld, uw informatie of verspreidt hij een virus.

Social engineering: Het kan ook u gebeuren.

U wordt bewust van de gevaren en mogelijkheden van social engineering. De toegang van uw locatie is wellicht beveiligd, maar een social engineer kan zich door een list, door toeval of door uitbuiting van psychologische technieken toch toegang verschaffen.

Voor meer info over de Waterinfodag: http://waterinfodag.nl