PhishLink

Phishing vormt een grote dreiging: veel ransomware-aanvallen beginnen met phishing en steeds meer organisaties zijn slachtoffer van deze vorm van cybercrime. Als een medewerker op een link in een phishing e-mail klikt kan hij persoonlijke gegevens prijsgeven, zoals zijn inloggegevens, of gevoelige bedrijfsinformatie. Of malware binnenlaten. Met verkregen gegevens kunnen criminelen mogelijk inbreken op uw systemen, uw bestanden en systemen gijzelen, fraude plegen en/of geld afhandig maken.

Phishing 100% afvangen is vrijwel onmogelijk. Ondanks geavanceerde filtermethodes is het niet 100% te voorkomen dat phishing e-mails in de mailbox van medewerkers terechtkomen. En u weet ook niet zeker of medewerkers niet in phishing e-mails tuinen.

Om de dreiging van phishing te bestrijden biedt LBVD een dienst: gesimuleerde phishing, oftewel PhishLink. PhishLink maakt medewerkers bewust van de gevaren van phishing en leert hen om te gaan met phishing e-mails. De weerbaarheid van medewerkers tegen phishing neemt toe. Medewerkers weten hoe ze moeten handelen wanneer ze een phishing e-mail in hun mailbox aantreffen.

Voorkom diefstal van gegevens

Met PhishLink voorkomt u dat persoons- en bedrijfsgegevens in handen komen van cybercriminelen, zorgt u ervoor dat ernstige cyberincidenten u bespaard blijven. U voorkomt dat malware uw systemen besmet en u tijd en geld moet investeren om de schade aan uw systemen te (laten) herstellen.

LBVD biedt PhishLink in verschillende vormen, waaronder via e-mail, sms, usb-sticks en de telefoon. Uw medewerkers worden weerbaar en de kans dat zij slachtoffer worden neemt aanmerkelijk af.

PhishLink Continu

PhishLink continu is een abonnementsvorm gericht op het bereiken van een sterke toename in het herkennen van phishing. Zolang het abonnement loopt voert LBVD iedere maand een zorgvuldig opgezette phishing-aanval uit, autonoom en met ‘carte blanche’. Klikkers komen terecht op een educatieve landingspagina die visueel en helder uitlegt wat hen is overkomen en hoe je de phishingmail had kunnen herkennen.

LBVD gebruikt, naast de laatste ontwikkelingen op het gebied van phishing, de resultaten van voorgaande phishing-acties om de volgende simulatie gericht vorm te geven. LBVD rapporteert maandelijks op hoofdlijnen. Notoire klikkers en minder goed scorende afdelingen of teams krijgen vaker – adaptief – een phishing simulatie aangereikt. Gebruikers die al goed zijn in het herkennen laat LBVD meer met rust.

We zien kans het klikpercentage (‘click rate’) in een relatief kort tijdsbestek omlaag te brengen. LBVD levert informatie aan om in gesprek te gaan met afdelingen en teams die matig (blijven) scoren. Ook is het aan de leidinggevende om met de medewerkers in gesprek te gaan, bijvoorbeeld tijdens het eerstvolgende afdelings-/teamoverleg of een-op-een.

PhishLink Basic en PhishLink Plus

Via losse simulaties maakt LBVD gebruikers bewust van het phenomeen phishing: wat is het, hoe herken je het en hoe moet je handelen. Samen met de opdrachtgever selecteren we de te simuleren aanval, bereiden deze voor en voeren hem uit. Na afloop verstrekken we inzicht in onder meer het percentage klikken, percentage inloggers, vanaf welke locatie wordt geklikt, met wat voor besturingssysteem en browser, etc. Klikkers komen op een educatieve landingspagina terecht die alles visueel en helder uitlegt.

Meer weten?

Neem contact met ons op via advies@lbvd.nl of 015 2682533