Penetratietest Informatiesystemen

U hebt uw informatievoorziening goed op orde maar wilt graag meer zekerheid over de kwetsbaarheid van uw applicaties, IT-systemen en locaties. U volgt het nieuws op de voet en bent er niet gerust op dat uw bedrijfsinformatie veilig is voor pech, toeval en cybercriminelen. Met Red Teaming van LBVD krijgt u meer zekerheid over deze zaken door het uitvoeren van een Pentest.

Test de beveiliging van uw IT-systemen en bedrijfsapplicaties met een penetratietest

Met de Penetratietest Informatiesystemen (Pentest) komt u erachter of uw systemen voldoende veiligheid bieden tegen situaties die u zich kunt voorstellen én die u zich niet kunt voorstellen. De Certified Ethical Hackers uit het Red Team van LBVD testen de beveiliging van uw IT-systemen door uw systeem te hacken op een manier waarop een echte cybercrimineel dat ook zou doen.

U laat onze specialisten testen hoe het is gesteld met de veiligheid van uw bedrijfs- applicaties en ICT-systemen. Als cyber- criminelen in uw systemen kunnen komen, kunnen ze schade aanrichten. Maar u kunt ook schade krijgen door het achterblijven van security patches op netwerken of het open laten staan van poorten. Een eenvoudige misconfiguratie in een sterk beveiligde omgeving kan er bijvoorbeeld toe leiden dat er hoge impact kwetsbaarheden aanwezig zijn.pentest-penetratietest

U test met een penetratietest (pentest) ook of uw eigen medewerkers een dergelijke situatie opmerken. Zo biedt u een gecontroleerd, real-time incident aan, met minimale schade, maar met een maximaal effect.

Helder statusrapport is startpunt voor een verbetertraject

De Penetratietest Informatiesystemen voeren wij uit, waarna de uitgebreide feitenrapportage in de regel binnen 10 dagen volgt. U krijgt dus snel inzicht in de status van de beveiliging van de geteste objecten. De rapportage bevat aanbevelingen, een conclusie en een analyse van de bevindingen. Onze hackers gaan daarbij vanzelfsprekend ook in op de zaken die goed gingen. Het rapport vormt een uitstekend startpunt voor een verbetertraject voor het beveiligen van uw systemen.

De resultaten zeggen iets over de beveiliging van het geteste object, op het moment van uitvoering, met de kennis van dat moment. De test blijft uiteraard altijd een momentopname.