Application Security Training

Risico’s pak je aan bij de bron: daar waar ze ontstaan. Als we het hebben over cybersecurity is softwareontwikkeling een grote bron. Maar al te vaak ontdekken de ethical hackers van LBVD ernstige kwetsbaarheden in webapplicaties (en andere bedrijfsapplicaties) die – achteraf gezien – gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Die de softwareontwikkelaar niet zou introduceren, als hij/zij meer kennis zou hebben gehad van veel voorkomende kwetsbaarheden in webapplicaties (denk bijvoorbeeld aan de OWASP Top 10) èn het ontwikkelen van veilige software.

Voor het mitigeren van deze risicobron biedt LBVD een interactieve online Application Security Training. De door experts ontwikkelde, visuele training is primair bedoeld voor Frontend, Backend en/of Database softwareontwikkelaars. Ze is gericht op het bijbrengen van bewustzijn en kennis over secure software development en veilig programmeren. De training bestrijkt dertien populaire programmeertalen c.q. frameworks*, plus de OWASP Top 10 en een groot aantal andere kwetsbaarheden. En dat bij een zeer schappelijke investering per deelnemer per jaar!

*) Java, .NET, Ruby on Rails, Python (Django), Python (Flask), Scala, Kotlin, Node.js, GO, PHP, Angular, React en Vue.js

Andere pluspunten

Voor ontwikkelaars door ontwikkelaars

Uit ervaring blijkt dat cursisten meer betrokken zijn wanneer een training de dagelijkse ontwikkelpraktijk weerspiegelt, in plaats van algemene of gegamificeerde voorbeelden geeft. De training biedt korte trainingssessies met interactieve storytelling, die de deelnemer in het midden van de actie plaatst. De training leert te denken als een hacker, door aanvalsvlakken in toepassingen te analyseren, hun stappen na te bootsen en zowel veilige codefixes te identificeren als toe te passen om de kwetsbaarheid op te lossen. Opgedane leerervaringen geven de deelnemer vaardigheden die hij/zij vervolgens direct kan gebruiken bij de dagelijkse werkzaamheden.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op via advies@lbvd.nl of 015 2682533